Szabadidős blog

A blogom a következő főbb témákról tartalmaz bejegyzéseket: túrázás, mászás(boulder), bringázás, fotózás, regények és talán egy kis IT.

Bringázás szélben

2010.03.13. 15:09 | hiking | 4 komment

Azt elfogadom, hogy sokkal kényelmesebb és jobb a komfortérzetünk, ha van speciális aláöltözékünk, és szélálló ruhánk. De azzokkal a fergeteges árakkal amit a Mountex-en látok a közép és felsőkategóriás ruházatoknál, azzal nem. Én nehezen adok ki pénzt olyasmire amit irracionálisan drágának tartok. Tehát, mindenből a legolcsóbbat vettem.

Fejből írom, de kb így volt (adatok pontosítva):

  • Rockrider 5 bringás dzseki - 8,790 HUF
  • Quechua felsőtestre aláöltözet - 2,000 HUF
  • Quechua alsótestre aláöltözet - 3,800 HUF
  • b'Twin téli bringás kesztyű - ~4,000 HUF

Tegnap 5 fokban és erős szélben 20 km-ert tekertem. Felül csak a dzseki volt, alatta az aláöltözet, alul az aláöltözet, és egy egyszerű melegítőalsó. Semmim sem fázott, sima sapka volt rajtam, és majdnem melegem is volt. És még 20,000 HUF-t sem költöttem el. De van még egy 2,000 HUF-os Quechua esőnadrágom is, ha esetleg esne, és egy ~8 éves Kelme széldzsekim, ami még vízálló egy darabig.

Akinek van sok pénze, nem biztos, hogy annyira érdekli, hogy megéri-e vagy sem, de akinek kevesebből kell gazdálkodnia, vagy egyszerűen csak odafigyel, annak bártan ajánlom az olcsóbb kategóriát is. Attól is függ, hogy mennyire komolyak a céljaink, mert egy hardcore túrázáshoz, ami többnapos, ottalvós, ahhoz már tényéeg sokkal komolyabb felszerelés kell, és elhiszem az érveket is, aimkről olvastam. De én még csak nagyon hobbi szinten haladok :)

Én előbb mindenből kipróbálom a legolcsóbbat, és akkor veszek drágábbat, ha tényéleg kell. Ígérem, hogy megírom azt is, ha valami szart vettem. Ja, cipő. Az Auchanban volt Adidas zárt sportcipő akciósan, 8,000 HUF. Nem bringázásra vettem, de tökéletes arra is :) Még venni szeretnék egy olyan sapkát ami végi a fülem is, de még jobb lenne egy ilyen, hogy az állam se fázzon, de nem halok bele...

Szerk: A Quechua hosszúujjú aláöltözet kezd bolyhosodni, ami esztétikai hiba. Ezen kívül még mindig tökéletes. A dzsekivel együtt 0 fokig simán elég, nagyobb szélben is.

A b'Twin kesztyűben fázott már 1-2 ujjam, de nem vészes, és a szél ellen tökéletesen ellen áll. Mellesleg kényelmes, és külsőleg is mutatós szerintem :) Íme:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Címkék: bringa

A bejegyzés trackback címe:

https://hiking.blog.hu/api/trackback/id/tr701836789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gatsy 2012.01.06. 12:08:22

A kesztyűt tanúsíthatom, ugyan ez van, csak korábbi verzsőn. Robogón is szoktam használni, egyel nagyobb méret mint pont jó lenne, így ha alá veszek még egy szövet kesztyűt, ca. 60kmh-ig simán elég, míg beérek melóba.
Biciklin még esőben is elég jó védelmet nyújt.

hiking 2012.01.06. 12:43:45

Annyi észrevételem még van azóta a kesztyűvel kapcsolatban, hogy 0 fok alatt és szembeszélben, csak a kesztyű 5km megtételéig jó kb, de nekem 10-el kell mennem, és lefagynak az ujjaim mire beérek :(

uj.lipot · http://lipocia.blog.hu/ 2012.01.06. 14:53:13

Hello!

Az ALDI-t ajánlom figyelmetekbe!
A Crane termékeit árulják általában, és bringás szerkók is felbukkantak ősszel. 3k környékén hosszú ujjú felső, meg bringás kabát.
Softshell/techtex varázsszavak elvileg windstopper, lélegzik. Fényvisszaverők, hátsó zseb, miegymás.

ddefekt09 · http://www.tekeres.blog.hu 2012.01.09. 15:20:41

Csak annyit a fentiekhez, hogy valóban felesleges bizonyos összeg felett költeni a városi tekeréshez. De ez nem jelenti azt, hogy a drágább cuccok nem érnék meg sokkal jobban, mint a decathlonos társaik! Ez persze nem látszik elsőre, csak amikor a North Face kabát 10 évesen is ugyanúgy néz ki, mint ha vadonat új lenne, és újabb 10 év múlva még mindig hordod, akkor megérted, hogy miért került kétszer-háromszor annyiba, mint áruházi társa.
És akkor még bele se mentünk abba a kérdésbe, hogy miben jobb (mindenben) egy-egy értékesebb felszerelés. De hangsúlyozom, ez nem jelenti azt, h ne lehetne bármiben tekerni. Csak érdemes tisztán látni abban is, hogy miért megfontolandó esetleg valami komolyabb cucc használata.
süti beállítások módosítása