Szabadidős blog

A blogom a következő főbb témákról tartalmaz bejegyzéseket: túrázás, mászás(boulder), bringázás, fotózás, regények és talán egy kis IT.

Budapest-Pentele-Budapest, 142km

2011.06.30. 21:04 | hiking | Szólj hozzá!

Idén kicsit talán hamarabb sikerült elkezdeni a túrákat, de még nem jutottam el sok helyre. Az első Dunaújváros felé vitt akárcsak tavaly is, de most haza is tekertünk onnan. Adatok

  • Távolság: 142km
  • Idő: 5:00
  • Átlag sebesség: 28,5 km/h
  • Hőmérséklet 31 fok

Fogyasztottam két csokit, és egy szendvicset. Víz (isotonic porral) sok fogyott a melegnek is köszönhetően.

A reggel egy kis szervizeléssel kezdődött, emiatt volt a rögtönzött útvonal.

Kerékjavítás, gumicsere és indulás.. Az eredeti terv az volt, hogy lórévnél elérjük a 10 órási kompot, de azzal már csak hazafelé számoltunk inkább, miután csak 9 órakkor sikerült elindulni :) 

Bringák :)

Minden alkalommal amikor erre járunk, cirógatjuk a gondolatot, hogy egyszer Bajára kellene eltekerni, amikor van egy kis enyhe hátszelünk :) A kép már az első vízfelvevő helyen készült kb 1 óra tekerés után Kiskunlacházán. 

Ez a kép Dunavecse előtt készült még egy kanyarban, ahonnan már láttuk a Pentele híd jól kirajzolódó körvonalait.

Dunavecse, Pentele hídon. Itt is másodjára vagyok. Életem első hosszabb bringatúrája átvezetett a Pentele hídon. Akkor még a Fuji mtb-vel tekertem és a távolság 120km volt. Ez tavaly nyár :)

 

Rácalmási Hankook gumigyár.

 

Lórév->Adony kompon.

 

Végül a térkép amerre tekertünk.

2011-ben ez volt az első túrám. Nem sokat edzettem előtte, ezért az utolsó 40 km nagyon nehezen ment, megszenvedtem rendesen. Utána még volt egy kisebb, ezt inkább edzésnek nevezzük. Indulás Budapestről, érkezés Ráckevére, majd vissza Budapestre. Adatok:

 

  • Távolság: 86.6 km
  • Idő: 2:55:00
  • Átlag: 29.7 km/h

Végig szeles időnk volt, odaelé szinte végig szembe, hazafelé oldalszél volt, időnként hátszél segített. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hiking.blog.hu/api/trackback/id/tr193028420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása