Szabadidős blog

A blogom a következő főbb témákról tartalmaz bejegyzéseket: túrázás, mászás(boulder), bringázás, fotózás, regények és talán egy kis IT.

Mászás (Boulder) II.

2010.03.21. 22:18 | hiking | Szólj hozzá!

Ma nagy nap volt. Szintet léptem, de ahhoz, hogy ezt mindenki megértse, az elejétől kell kezdenem. Az ujjerőben színkódokkal jelölik az utakat:

  • KÉK: könnyen mászható, kezdőknek ideális gyakorlás, és jó kedvcsináló. Megmászásukhoz különösebb képzettség, vagy fizikai erőnlét nem szükséges, csak minimális.
  • ZÖLD: már gyakorlottabb mászóknak jó kihívás. Mászásukhoz már jókora ujjerőre is szükség van, és megfelelő egyensúly érzékre. Itt más fontos szerepet kap az elméleti megoldások megtalálása is.
  • PIROS: ezeket már a tényleg rendszeres mászók képesek megmászni. Mászásukhoz kivételes ujjerőre van szükség, jó egyensúlyra, és megfelelő gondolkodásra.

Van még a FEKETE, de az traverz, arról most nem írok. Minden kategórián belül van még KÖTÖTT és KÖTETLEN út. A kötetlent könnyebb megmászni, mert a lépés szabad, csak a fogások vannak megkötve. A kötött-nél, már csak színt szabad meglépni.

Röviden ennyit az utakról. A hír, hogy ma sikerült megmásznom életemben először, kb 25 alkalom után az első KÖTETLEN ZÖLD utat, ami számomra nagy öröm. Ami ezt tetézi, hogy ezt rögtön még egy kötetlen zöld út követte. Úgy érzem jó úton haladok. Igyekszem is keményen edzeni amikor ott vagyok. Ősszel szeretnék már akár versenyen is részt venni. Ez cél, ami azért kell, hogy spanoljam magam. Nem kötelező dolog. A lényeg, hogy élvezzem, és ez a mai nap most nagyon ott van!!

Holnap meló, bringa, eső. Ebből csak az esővel nem vagyok kibékülve, de ha minden igaz minket talán elkerül.

 

Címkék: mászás boulder ujjerő

A bejegyzés trackback címe:

https://hiking.blog.hu/api/trackback/id/tr921857936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása