Szabadidős blog

A blogom a következő főbb témákról tartalmaz bejegyzéseket: túrázás, mászás(boulder), bringázás, fotózás, regények és talán egy kis IT.

Lánc tisztítása

2010.06.01. 21:56 | hiking | Szólj hozzá!

Mostanában nagy takarításokban vagyok. Pénteken a láncot takarítottam meg egy kicsit jobban mint szoktam.

Az átlagos takarítás/karbantartás arról szól, hogy WD40-el áztatott ronggyal megtakarítom a láncot. Ez lehozza a koszt, és igazából meg is keni, de ezt száraz ronggyal letörlöm, és utána Neuzer műszerolajjal szemenként cseppentek. Nem szó szerint. Amikor kijön az első csepp, azt elég közel tartva a lánchoz, a láncszem magára "húzza", és ha elkampom a tempót, akkor ezzel a módszerrel minden szemre jut egy cseppnni olaj. Párat tekerek, és a felesleges óvatosan letörlöm. Ezt este csinálom, így reggelig van ideje az olajnak beszivárogni az apró résekbe, és nem fog összecsapni. Ilyenkor a váltókat is megtisztítom és szintén kapnak egy kis olajat. Most annyival egészült ki a folyamat, hogy a WD40 után, minden szem között kitakarítottam egy ronggyal. Nem volt gyors munka, de sok retek jött ki. A fogaskoszorú is kapott tisztogatást most. Szebb mintha új lenne :) És gyorsabb :P

 

Címkék: lánc wd40 neuzer

A bejegyzés trackback címe:

https://hiking.blog.hu/api/trackback/id/tr972049235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása