Szabadidős blog

A blogom a következő főbb témákról tartalmaz bejegyzéseket: túrázás, mászás(boulder), bringázás, fotózás, regények és talán egy kis IT.

Dunamaraton 2010, még 2 nap

2010.07.02. 12:20 | hiking | Szólj hozzá!

Hát igen, nincs már messze. Az edzéseket nem vittem túlzásba, nem voltak szabályok stb... de nem is nyerni megyek :) Ez az első maratonom, és az a cél, hogy viszonylag jó fizikai állapotban végig tudjam tekerni a közép távot(68 km). Mellesleg utolsó ne legyek, és ne legyen műszaki probléma sem. Pont 3 napja szakadt el a láncom a Hárs-hegyen, amit egy jobb minőségű SRAM lánccal helyettesítettem.

Problémás dolgok:

  • Lánc: A tegnapi "edzésen" (HHH és környéke) kétszer esett le a láncom belülre, és egyszer kívülre. Talán mind kettő kivédhető. Amikor belülre esett le, akkor közepes terhelés alatt váltottam a legkissebb lánckerékre. Talán ha állítok a csavaron ami nem engedi annyira ki a váltót, az segít, és megpróbálok időben váltani, kis terhelés alatt. Egyszer kívülre esett, amikor a legnagyobb lánckeréken volt a lánc, és nagy sebességgel, bazi nagy bukkanón mentem át. Leugrott...
  • Pulzus: a min 65 a max 196. Úgy tervezem, hogy 140 és 180-at állítok be az órámon inzone-nak. Fogalmam sincs mennyire lesz jó. A tegnapi tekerésen (netto 3h) 194 volt a max, és 155 átlag pulzussal mentem. Ebből 2 óra volt 130 és 180 közt, alatta 18, fölötte 28 perc. De úgy gondolom 18 fölé nem lenne jó menni, csak tényleg nagy emelkedőknél. Meglátjuk, ezen még agyalok

Kicsit izgulok. Félek, hogy a verseny szellem felül kerekedik és félholtra fogom hajtani magam. Izgulok a bringa műszaki állapota miatt is, bizonyos alkatrészek nem túl megbízhatóak, amiket még nem cseréltem le. Pl a hátsó váltó. 

Remélem, hogy jó buli lesz, és nem kell idő előtt feladnom a versenyt :)

Címkék: lánc pulzus dunamaraton sram

A bejegyzés trackback címe:

https://hiking.blog.hu/api/trackback/id/tr852125082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása